Skip to content

Ett tryggt boende på Askeslätt

Välkommen till ett skönare liv

Vill du ha ett bekvämt, tryggt och mer hållbart boende och få en skönare livsstil på köpet?
Nu bygger vi hyresrätter för 65+ på Askeslätt, Lidköping. Perfekt för dig som vill lämna en bostad som inte är så ändamålsenlig längre och satsa mer på att leva än på att bo. Fokus ligger på att erbjuda tryggt, enkelt och socialt rikt vardagsliv i ett hållbart och hälsosamt hem. Bra för både din och dina barns och barnbarns framtid. Här kan du läsa mer om projektet samt anmäla dig i vår i bostadskö.
Byggstart hösten 2024 och beräknad inflyttning våren 2026. Kontraktserbjudande om lägenhet ges cirka 5-6 månader innan fastigheten är färdigbyggd.

askeslatt-fasad

Ett boende just för dig

Vårt koncept för boende för dagens aktiva seniorer är noga genomtänkt för att ge goda förutsättningar för ett tryggt och skönt liv.
Lägenheterna är väl planerade, håller hög kvalitet och är anpassade för hjälpmedel vid begränsad rörlighet. Alla har balkong beroende på våningsplan, och entré från loftgång. Hiss till plan 2 finns givetvis.
Vi bygger också in förutsättningar för social samvaro med gemensamhetslokal. Allt för ökad trivsel och trygghet.

Bo i Sveriges mest hållbara hus

Byggande och boende står för 40% av världens energianvändning och CO2-utsläpp. Vi på Jemmett vill ändra på det. På Askeslätt tillämpar vi alla våra kunskaper och tekniker för maximalt hållbart och hälsosamt boende i världsklass.
Vi bygger med passivhusteknologi för minimerad energianvändning och byggtid. Solceller täcker och överskrider byggnadernas energibehov. Giftfria naturmaterial låter oss Svanencertifiera husen. Elbilspool minskar utsläpp och onödig konsumtion. Kort sagt: Askeslätt blir ett boende för framtiden.
Jemmett Tryggt Boende 65+ i Askeslätt kommer att ha en stor solcellsanläggning. Jemmett har för avsikt att  sälja närproducerad hushållsel till respektive hyresgäst.

Elbilspool för hållbart resande

Hållbarhet kräver helhetssyn. Många faktorer påverkar klimatet och miljön. Hur vi bor är en av de viktigaste, men inte den enda.
Vi på Jemmett ser hållbart boende som en viktig del av en mer hållbar livsstil. Det är därför vi i samarbete med Move About AB planerar en elbilspool i direkt anslutning till vårt boende på Askeslätt. Bilarna är Nissan Leaf med en räckvidd på upp till 25 mil och kan bokas per timme, dag eller helg. Den första laddningen el ingår i alla löpande priser och tas i första hand från områdets egen produktion.
Vi hoppas detta kan göra det möjligt för våra boende att kanske ha en bil mindre i hushållet. Som hyresgäst slipper man byta däck, tvätta bilen och betala skatt och försäkring, kort sagt ett enkelt bilanvändande.

Gemensamma resurser, delade kostnader

Vi på Jemmett har en bred syn på begreppet hållbarhet. Det handlar naturligtvis om att bygga och agera ekologiskt hållbart. Men också om social hållbarhet. 

Därför har vårt projekt på Askeslätt också en stark social dimension. Som boende får du möjlighet att vara med och dela en rad resurser med dina grannar, som gemensamhetslokal som kan bokas för privata fester, övernattningslägenhet och elbilspool. Platser för möten och umgänge, funktioner som alla har nytta av, gemensamma angelägenheter att samlas kring.

Gemensamhetsavgiften utgår för drift och underhåll av de gemensamma resurserna. I lägenhetspresentationerna nedan visas gemensamhetsavsgiften som en separat post.

Jemmetts övergripande tanke är att erbjuda mötesplatser där hyresgästerna kan umgås över en kopp kaffe, spela kort, delta i studiecirklar eller på annat sätt vara delaktiga i att påverka det egna boendet och bostadsområdet. Målet är ökat välbefinnande och livligare social samvaro och därigenom större trygghet.

Lidköpings kommun tillhandahåller en trygghetsvärd på deltid som kommer att utgå från gemensamhetslokalen för att administrera lunchservering, starta kommittéer bland de boende samt andra trygghetsskapande och roliga aktiviteter för ökad trivsel och samvaro.

Våra lägenheter

Askeslätt kommer att ha lägenheter i tre storlekar: 1,5 rok på cirka 40 kvm, 2 rok på cirka 55 kvm och 3 rok på cirka 70 kvm. Alla är smart och yteffektivt planerade med ljusinsläpp från två håll och balkong. Samtliga lägenheter får separata förråd i direkt anslutning på entréterrassen. Du hittar planritningar här nedan.

1,5 rok

cirka 40 kvm

Hyra preliminär: 6 416 kr/månad*
Gemensamhetsavgift preliminär: 200 kr/månad*

Välplanerad lägenhet med genomsikt från entré till solig balkong. Köket leder vidare in till ett allrum med matplats. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare i badrummet.

2 rok

cirka 55 kvm

Hyra preliminär: 8 237 kr/månad*
Gemensamhetsavgift preliminär: 230 kr/månad*

Tvårummare med solig balkong och ljusinsläpp från två håll. Kök och allrum i öppen planlösning skapar en sammanhållen social yta. Torktumlare och tvättmaskin i badrummet.

3 rok

cirka 70 kvm

Hyra preliminär: 9 884 kr/månad*
Gemensamhetsavgift preliminär: 260 kr/månad*

Denna rejäla lägenhet erbjuder ljusinsläpp från tre håll och generöst med socialt utrymme i det kombinerade köket och allrummet. Stort sovrum med gott om förvaring. Gästsovrum direkt innanför den stora hallen.

* Hyror och gemensamhetsavgifter är preliminära och har inte förhandlats med hyresgästföreningen ännu. Hyrorna baseras på att bostadsprojektet erhåller det statliga investeringsstödet för bostäder för äldre. Om detta stöd ej erhålles, kommer hyrorna att justeras.
Vattenanvändning samt varmvattenenergi debiteras separat utöver hyran.

Parkeringsplatser finns att hyra och laddstolpar kommer installeras för de hyresgäster som laddar sin bil.

Nära till hav, natur och storstad

Östra Tjörn ger stora valmöjligheter när det gäller aktiviteter och service. I Höviksnäs bor du granne med havet i ett vackert kulturlandskap med lång historia. Det är lika nära till båtliv och badplats som till hästgårdar och strövområden. Livsmedelsbutik med serviceöppettider ligger en knapp kilometer bort, och det är lika nära till närmaste pizzeria. Du hittar shopping, restauranger, service, vårdcentral, kultur, simhall, golfklubb och mer inom en radie på 15 km. Och du tar dig in till Göteborgs storstadsutbud på 45 minuter med en av våra elektriska poolbilar eller på en timme med buss.
Kort sagt, från Höviksnäs har du nära till mycket som kan berika ditt liv.

Coordinates of this location not found

Anmäl ditt intresse till vår bostadskö!

Intresserad av ett bra boende på Askeslätt? I så fall, anmäl dig ditt intresse för ett tryggt hyresrättsboende för personer över 65 år.