Skip to content

Ett tryggt boende på Vårvik

Välkommen till ett skönare liv

Vill du ha ett bekvämt, tryggt och mer hållbart boende och få en skönare livsstil på köpet?
Nu bygger vi hyresrätter för 65+ i spännande gammal industrimiljö på Vårvik i Trollhättan. Vårt hus ligger vid det nya områdets torg och det är bara fem minuter på cykel till centrum via en nybyggd bro.
Perfekt för dig som vill lämna en bostad som inte är ändamålsenlig längre och satsa mer på att leva än på att bo.
Fokus ligger på att erbjuda tryggt, enkelt och socialt rikt vardagsliv i ett hållbart och hälsosamt hem. Bra för både din och dina barns och barnbarns framtid. Här kan du läsa mer om projektet samt anmäla dig i vår i bostadskö.
Inflyttning är planerad till 2025.

Ett boende just för dig

Vårt koncept för boende för dagens aktiva seniorer är noga genomtänkt för att ge goda förutsättningar för ett tryggt och skönt liv.
Lägenheterna är väl planerade, håller hög kvalitet och är anpassade för hjälpmedel vid begränsad rörlighet. Alla har uteplats eller balkong beroende på våningsplan, och entré från loftgång. Hiss finns givetvis.
Vår ambition är också att bygga också in förutsättningar för social samvaro. Allt för ökad trivsel, trygghet och social hållbarhet.

Bo i Sveriges mest hållbara hus

Byggande och boende står för 40 % av världens energianvändning och CO2-utsläpp. Vi på Jemmett vill ändra på det. På Vårvik tillämpar vi alla våra kunskaper och tekniker för maximalt hållbart och hälsosamt boende i världsklass.
Vi bygger med passivhusteknologi för minimerad energianvändning. Solceller täcker och överskrider byggnadernas energibehov. Giftfria naturmaterial låter oss Svanencertifiera husen. Tillgång och närhet till hållbara transportmedel bidrar också. Kort sagt: vårt projekt på Vårvik blir ett boende för framtiden.

Ett hållbart resande

Hållbarhet kräver helhetssyn. Många faktorer påverkar klimatet och miljön. Hur vi bor är en av de viktigaste, men inte den enda.
Vi på Jemmett ser hållbart boende som en viktig del av en mer hållbar livsstil. Därför lägger vi stor vikt vid att också kunna underlätta hållbart resande. Vårviksområdet kommer att få en egen elbilspool, bussförbindelserna blir goda och järnvägsstation finns på andra sidan älven, bara en kort promenad bort. Vi hoppas detta kan göra det möjligt för våra boende att kanske ha en bil mindre i hushållet.

En vision om social hållbarhet

Vi på Jemmett har en bred syn på begreppet hållbarhet. Det handlar naturligtvis om att bygga och agera ekologiskt hållbart. Men också om social hållbarhet.

Därför vill vi ge vårt projekt på Vårvik en social dimension. Projektet är fortfarande på planeringsstadiet men vår vision är att ge dig som boende möjlighet att vara med och dela vissa resurser med dina grannar, som tex gemensamhetslokal, odlingsmöjligheter och annat.

Platser för möten och umgänge, funktioner som alla har nytta av, gemensamma angelägenheter att samlas kring och vara delaktiga i. Målet är ökat välbefinnande och livligare social samvaro och därigenom större trygghet.

Våra lägenheter

Vårvik kommer att ha lägenheter i tre storlekar: 1,5, 2 rok och och 3 rok. Alla kommer att bli smart och yteffektivt planerade med ljusinsläpp från två håll och balkong. Mer information om våra lägenhetstyper och hyror/avgifter presenteras längre fram i projektet.

Lagenhet

1,5 rok

ca 40 kvm

Hyra: 6 150 kr/mån
Gemensamhetsavgift: 350 kr/mån

Totalt: 6 500 kr/mån

Välplanerad lägenhet med genomsikt från entré till balkong. Köket leder vidare in till ett allrum med matplats. Sovrum med fönster mot sydost. Separat tvättmaskin och torktumlare.

2 rok

ca 55 kvm

Hyra: 7 310 kr/mån
Gemensamhetsavgift: 400 kr/mån

Totalt: 7 710 kr/mån

Tvårummare med balkong och fönster mot nordväst och sydost. Kök och allrum i öppen planlösning skapar en sammanhållen social yta. Torktumlare och tvättmaskin i badrummet.

3 rok

ca 70 kvm

Hyra: 8 770 kr/mån
Gemensamhetsavgift: 450 kr/mån

Totalt: 9 220 kr/mån

Denna rejäla lägenhet erbjuder ljusinsläpp från tre håll och generöst med socialt utrymme i det kombinerade köket och allrummet. Stor sovrum med gott om förvaring. Gästsovrum direkt innanför den stora hallen.

Vårvik – ett stycke svensk industrihistoria

Vårviksområdet har fått sin unika karaktär genom mer än ett sekel av svensk metallindustriproduktion. Med början 1876 tillverkade Stridsberg & Biörck sågblad, filar och hyvlar av högsta kvalitet av egenproducerat verktygsstål här. Deras produkter var kända för sin höga kvalitet, såldes långt utanför Sveriges gränser och satte på så sätt Trollhättan på världskartan. När fabriken var som störst på 1920-talet arbetade 600 människor på eller för fabriken, innan förändringar på världsmarknaden ledde till en långsam nedgång med början från 1970-talet. År 1990 stängde fabriken för gott och företaget lades ner.
Idag är Vårviksområdet en unik kulturmiljö med de hundraåriga industribyggnaderna som kärna. Att väcka upp det slumrande området och tillföra nybyggnation i harmoni med den historiska miljön ställer speciella krav. För Jemmetts del har det framför allt handlat om att hitta lösningar för att bygga hållbara passivhus i trä som passar in bland de gamla tegelbyggnaderna.

Coordinates of this location not found

Anmäl ditt intresse till vår bostadskö!

Intresserad av ett bra boende på Vårvik? I så fall, anmäl dig ditt intresse för ett tryggt hyresrättsboende för personer över 65 år.