Skip to content

Ett tryggt boende på Höviksnäs

Välkommen till ett skönare liv

Vill du ha ett bekvämt, tryggt och mer hållbart boende och få en skönare livsstil och havsutsikt på köpet?
Nu bygger vi hyresrätter för 65+ i Höviksnäs på östra Tjörn. Perfekt för dig som vill lämna en bostad som inte är så ändamålsenlig längre och satsa mer på att leva än på att bo. Fokus ligger på att erbjuda tryggt, enkelt och socialt rikt vardagsliv i ett hållbart och hälsosamt hem. Bra för både din och dina barns och barnbarns framtid. Här kan du läsa mer om projektet samt anmäla dig i vår i bostadskö.

Inflyttningsdatum för projektet är för närvarande 2025/2026. Jemmett kommer att uppdatera hemsidan löpande med datum för byggstart och inflyttning.

fasad_200408

Ett boende just för dig

Vårt koncept för boende för dagens aktiva seniorer är noga genomtänkt för att ge goda förutsättningar för ett tryggt och skönt liv.
Lägenheterna är väl planerade, håller hög kvalitet och är anpassade för hjälpmedel vid begränsad rörlighet. Alla har uteplats eller balkong beroende på våningsplan, och entré från loftgång. Hiss till plan 2 finns givetvis.
Vi bygger också in förutsättningar för social samvaro. Gemensamhetshus, boulebana och tillgång till odlingslotter planeras. Allt för ökad trivsel och trygghet.

Elbilspool för hållbart resande

Hållbarhet kräver helhetssyn. Många faktorer påverkar klimatet och miljön. Hur vi bor är en av de viktigaste, men inte den enda.
Vi på Jemmett ser hållbart boende som en viktig del av en mer hållbar livsstil. Det är därför vi i samarbete med Move About AB planerar en elbilspool i direkt anslutning till vårt boende i Höviksnäs. Bilarna är Nissan Leaf med en räckvidd på upptill 25 mil och kan bokas per timme, dag eller helg, plus en låg fast månadsavgift. El ingår i alla löpande priser och tas i första hand från områdets egen produktion.
Vi hoppas detta kan göra det möjligt för våra boende att kanske ha en bil mindre i hushållet.

Gemensamma resurser, delade kostnader

Vi på Jemmett har en bred syn på begreppet hållbarhet. Det handlar naturligtvis om att bygga och agera ekologiskt hållbart. Men också om social hållbarhet. 

Därför har vårt projekt i Höviksnäs också en stark social dimension. Som boende får du möjlighet att vara med och dela en rad resurser med dina grannar, som gemensamhetslokal med kaffemaskin som kan bokas för privata fester, övernattningslägenhet, boulebana och elbilspool. Platser för möten och umgänge, funktioner som alla har nytta av, gemensamma angelägenheter att samlas kring. 

Vill du ta del av dessa möjligheter tillsammans med dina grannar på Höviksnäs betalar du en månadsavgift för drift och underhåll av de gemensamma resurserna. I lägenhetspresentationerna nedan visas gemensamhetsavsgiften som en separat post.

Jemmets övergripande tanke är att erbjuda mötesplatser där hyresgästerna kan umgås över en kopp kaffe, spela kort, delta i studiecirklar eller på annat sätt vara delaktiga i att påverka det egna boendet och bostadsområdet. Målet är ökat välbefinnande och livligare social samvaro och därigenom större trygghet. 

Energianvändning

För att spara kostnader för dig som hyresgäst och reducera användningen av vatten kommer lägenheterna att ha individuell mätning och debitering av varm – och kallvatten. Då kan man påverka sin egen förbrukning av vatten och spara kostnader.
Husen har en solcellsanläggning på taket. I detta boende köper du elen via ett gemensamt elabonnemang med Jemmett. Det innebär att du slipper elabonnamang och avgift för detta. Elabonnemanget är inkluderat i kilowattpriset.

Våra lägenheter

Höviksnäs kommer att ha lägenheter i tre storlekar: 1,5 rok på ca 40 kvm, 2 rok på ca 55 kvm och 3 rok på ca 70 kvm. Alla är smart och yteffektivt planerade med ljusinsläpp från två håll och balkong. Du hittar planritningar här nedan.

1,5 rok

ca 42 kvm

Hyra: 6 150 kr/mån
Gemensamhetsavgift: 350 kr/mån

Totalt: 6 500 kr/mån

Välplanerad lägenhet med genomsikt från entré till balkong. Köket leder vidare in till ett allrum med matplats. Sovrum med fönster mot sydost. Separat tvättmaskin och torktumlare.

2 rok

ca 53 kvm/59 kvm

Hyra: 7 310 kr/mån
Gemensamhetsavgift: 400 kr/mån

Totalt: 7 710 kr/mån

Tvårummare med balkong och fönster mot nordväst och sydost. Kök och allrum i öppen planlösning skapar en sammanhållen social yta. Torktumlare och tvättmaskin i badrummet.

3 rok

ca 77 kvm/81 kvm

Hyra: 8 770 kr/mån
Gemensamhetsavgift: 450 kr/mån

Totalt: 9 220 kr/mån

Denna rejäla lägenhet erbjuder ljusinsläpp från tre håll och generöst med socialt utrymme i det kombinerade köket och allrummet. Stor sovrum med gott om förvaring. Gästsovrum direkt innanför den stora hallen.

Nära till hav, natur och storstad

Östra Tjörn ger stora valmöjligheter när det gäller aktiviteter och service. I Höviksnäs bor du granne med havet i ett vackert kulturlandskap med lång historia. Det är lika nära till båtliv och badplats som till hästgårdar och strövområden. Livsmedelsbutik med serviceöppettider ligger en knapp kilometer bort, och det är lika nära till närmaste pizzeria. Du hittar shopping, restauranger, service, vårdcentral, kultur, simhall, golfklubb och mer inom en radie på 15 km. Och du tar dig in till Göteborgs storstadsutbud på 45 minuter med en av våra elektriska poolbilar eller på en timme med buss.
Kort sagt, från Höviksnäs har du nära till mycket som kan berika ditt liv.

Anmäl ditt intresse till vår bostadskö!

Intresserad av ett bra boende på Höviksnäs? I så fall, anmäl dig ditt intresse för ett tryggt hyresrättsboende för personer över 65 år.