Inflyttning i hållbara hyresrätter för 65+ skjuts fram

Bostadsutvecklingsföretaget Jemmett AB har beviljats bygglov för 16 hyreslägenheter i Höviksnäs på Tjörn. Ansökan om bygglov för ytterligare tolv lägenheter i anslutning lämnas till Tjörns kommun i dagarna.
Nu skjuts byggstarten dock på framtiden ett antal månader på grund av den rådande Corona-krisen.

– Huvuddelen av vår finansiering är beviljad av banken, men delar av toppfinansieringen är för ögonblicket lagda på is. Några av våra finansiärer har tillfälligt tvingats pausa på grund av Corona-läget, säger Jemmetts VD, Carlos Andersson. Därför bromsar vi projektet tillfälligt.

De planerade bostäderna i Höviksnäs ska bli hållbara och trygga hyresrätter för människor över 65, med passivhusteknik, solceller, gemensamhetslokaler och elbilspool.

Intresset för lägenheterna har varit mycket stort bland pensionärer på Tjörn med omnejd och betydligt fler har ställt sig på kö än vad det finns utrymme till. Inflyttningen var planerad till slutet av 2020. Men nu får de nya hyresgästerna alltså vänta på att kunna flytta in, troligen till någon gång under första halvåret 2021.

– Vi har informerat alla som står i vår kö och vi kommer löpande att hålla dem informerade om utvecklingen. Vi beklagar att de måste vänta på sina nya lägenheter och hoppas på deras förståelse, säger Carlos Andersson. 

– Vi har förhoppningar om att näringslivets påverkan av Corona-krisen avmattas inom några månader. Då kommer projektet att återupptas med förnyad kraft.