Jemmett anvisas mark för hållbart trygghetsboende

Pressmeddelande

Jemmett anvisas mark för hållbart trygghetsboende

17 december, 2019

 

Lidköpings kommun avser att teckna markanvisningsavtal med Jemmett AB. Det gäller området Askeslätt i Lidköpings nordvästra utkant, där Jemmett planerar att bygga ett trygghetsboende med hyresrätter för äldre.

 

Jemmetts koncept rymmer modulbaserade trähus i två våningar anpassade för hyresgäster över 65, byggda med passivhusteknik, solceller och energilagring. De har träbaserade naturmaterial i stomme, isolering och fasad.
Husen blir både Passivhus- och Svanen-certifierade, vilket bland annat ger kvalitetsgarantier om att driftskostnaderna blir lägre än för traditionellt byggda bostäder.

I konceptet ingår även gemensamhetslokal med lunchservering där maten subventioneras av Lidköpings kommun. En trygghetsvärd, anställd av kommunen, ska finnas på plats några timmar om dagen för att anordna olika aktiviteter och vid behov fungera som kontaktperson med hemtjänsten.

– Det är väldigt intressant att få bygga i Lidköping som är en kommun med starka miljöambitioner och som dessutom arbetar för att höja äldres hälsa och livskvalitet, säger Carlos Andersson, VD för Jemmett.
– Över huvud taget finns det en stor efterfrågan på hyresrätter med service för människor över 65. Att vi också bygger med högsta möjliga miljöprestanda gör att många kommuner visar stort intresse, konstaterar Carlos Andersson.

Trygghetsboendet i Lidköping kommer att rymma 40-60 lägenheter. Byggstart är planerad till 2021.


Ladda ned bild


Jemmett AB är ett bostadsutvecklingsföretag med missionen att skapa moderna, livsbejakande bostäder som gör livet skönare, roligare, enklare och tryggare. Centralt för detta är ansvarstagandet för en hållbar framtid. Passivhusteknologi är standard, liksom egen produktion och lagring av el, miljöanpassat materialval och lösningar som gör det enklare för de boende att leva hållbart. Smarta hem-teknologi stödjer och underlättar och trygghet på olika plan är en annan central faktor. Jemmett erbjuder en- och flerfamiljsbostäder samt ett unikt koncept för hållbara trygghetsboenden för äldre som väckt stort intresse. Jemmett är baserat i Göteborg men är aktivt över hela landet.