Ny direktanvisning av mark till Jemmetts hållbara trygghetsboende

Pressmeddelande

Ny direktanvisning av mark till Jemmetts hållbara trygghetsboende

1 juli, 2022

Fastighetsutvecklaren Jemmett AB har nu fått ytterligare en direktanvisning av mark från västsvenska kommuner. Den senaste i raden är Kungsbacka kommun som anvisat Jemmett mark för byggandet av 60–70 klimatanpassade trygghetslägenheter.

– Det är mycket ovanligt att bostadsutvecklingsföretag får så många direktanvisningar i tät följd, säger Jemmetts VD, Carlos Andersson. Men kommunerna ser uppenbart vilka värden våra projekt tillför.

 

Kungsbacka kommunstyrelse beslutade den 21 juni om direktanvisning till Jemmetts och det kommunala bostadsbolaget Ekstas gemensamma avsiktsförklaring om att utveckla området Björkris i norra Kungsbacka. Jemmett följer sitt etablerade koncept med hyresrätter i trä med passivhusteknik för den stora gruppen 65+ som söker ett tryggt boende med livskvalitet. Elbilspool, solceller, odlingsmöjligheter och gemensamhetslokaler är bara några delar av konceptet som bidrar till ett såväl mer klimatsmart som socialt och aktivt liv.

 

En kommun har flera fördelar att vinna med nya hyresrätter som är både trygghets- och klimatanpassade. Ett tryggt och säkert boende för människor längre upp i åldrarna minskar kostnaderna för äldreomsorg. Att äldre hittar attraktiva alternativ till sina villor skapar positiva flyttkedjor och ökar möjligheten för yngre och barnfamiljer att flytta till eller stanna kvar i kommunen.

– Vi ser också att det är attraktivt för en kommun med spetsprojekt inom hållbar byggnation att inspireras och lära av, säger Carlos Andersson.

 

Jemmett har de senaste åren byggt upp en stor portfölj av trygga 65+-boenden, bland annat på Tjörn, i Lidköping, Trollhättan och nu i Kungsbacka. Floda i Lerums kommun står närmast på tur. På sikt satsar man på en kraftig expansion i första hand i Västra Götaland och Halland, och därefter i andra delar av Sverige.

– Det är väldigt positivt att vårt hållbara koncept motiverar kommuner att anvisa oss mark, säger Carlos Andersson. Vi ser fantastiska möjligheter att utveckla en stor mängd trygghetsboenden i samarbete med olika aktörer i branschen.

 

Jemmett är en liten och relativt ny uppstickare på det hållbara fastighetsområdet, men teamet bakom har lång erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och gröna bostäder.

Carlos Andersson har en bakgrund bland annat som Managing Director för Passivhuscentrum, Sveriges Institut för Energieffektivt Byggande. Projektchef Ing-Marie Odegren var VD för Alingsåshem i 27 år, och CFO Ulf Alexandersson är också han från Alingsåshem där han under 15 år var ekonomichef.

 

För mer information, kontakta:
Carlos Andersson, VD, Jemmett AB
carlos.andersson@jemmett.se
070-242 65 01


Ladda ned bild


Jemmett AB är ett bostadsutvecklingsföretag med missionen att skapa moderna, livsbejakande bostäder som gör livet skönare, roligare, enklare och tryggare. Centralt för detta är ansvarstagandet för en hållbar framtid. Passivhusteknologi är standard, liksom egen produktion och lagring av el, miljöanpassat materialval och lösningar som gör det enklare för de boende att leva hållbart. Smarta hem-teknologi stödjer och underlättar och trygghet på olika plan är en annan central faktor. Jemmett erbjuder en- och flerfamiljsbostäder samt ett unikt koncept för hållbara trygghetsboenden för äldre som väckt stort intresse. Jemmett är baserat i Göteborg men är aktivt över hela landet.